Hevosen ostaminen ei ole samanlainen prosessi kuin esimerkiksi uuden auton ostaminen, vaikka hinnoissa saattaakin olla usein yhtäläisyyksiä. Hevosen ostaminen on periaatteessa identtistä sijoittamisen kanssa. Täten fiksun ostopäätöksen tekemiseen tarvitset seuraavia vinkkejä:

Ylimalkainen innokkuus kostautuu usein liian optimistisena tuote-arvosteluna. Adrenaliinin virratessa et välttämättä muista keskittyä olennaisiin asioihin, joiden unohtaminen käy usein kalliiksi niin kukkarolle kuin ehkä perheen hyvinvoinnillekin. Tee päätöksesi harkiten!

Hanki hevosesta mahdollisimman paljon tietoa ennen päätöstäsi

Ennen papereiden allekirjoittamista muista pyytää myyjää satuloimaan hevonen nähdessäsi. Voit näin nähdä, kuinka hevonen käyttäytyy, minkälainen temperamentti hevosella on ja kuinka terveeltä ratsu näyttää.

Pyydä tämän jälkeen myyjää tai muuta ratsastustaitoista henkilöä ratsastamaan hevosella. Mikäli myyjä kieltäytyy, tiedät, että kyseessä saattaa olla sika säkissä, vaikka uljaasta hevosesta onkin kyse. Tiedustele myös hevosen historiasta mahdollisimman paljon, sillä myyntipapereiden allekirjoittamisen jälkeen kysymysten aika on ohi.

Soita hevosta hoitavalle lääkärille ja myös mahdolliselle kengittäjälle joka on hoitanut hevosta. Heiltä saat arvokasta tietoa hevosen terveydestä, jota jokainen myyjä ei välttämättä halua tai yksinkertaisesti pysty paljastamaan.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä ennen hevosen ostamista ja miksi ei myös jälkeen, sinun kannattaa investoida ratsastustunteihin. Samalla tavalla kuin autoa voi ajaa kaikki kortilliset perheenjäsenet, myös hevosen kanssa kannattaa olla tekemisissä mahdollisimman paljon.

Muista, että hevonen ei ole hamsteri, tarkoittaen sitä, että hevosen ostaminen vaatii paljon omistautumista.